Helt siden jeg plantet
basilikumfrø i vinduskarmen har jeg tenkt at det måtte være moro å lage sin egen pesto. Her er oppskriften:
- 1,5 dl frisk basilikum (hardt sammenpresset)
- 1 krm salt
- 1/2 krm nymalt pepper
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss pinjenøtter/ valnøttkjerner
- 1 dl olivenolje
- 1/2 dl revet fersk parmesan
Om man synes det er vanskelig med disse kryddermålene (krm), så ta heller en "dæsj" eller ta det på "gefühlen", det pleier gjerne å bli like bra da! Jeg brukte morter til å blande alt sammen - og mitt tips er at man heller i oljen litt etter litt til man har fått den konsistensen man synes er best.
Denne her skal på pizzaen i kveld!
Oppskriften er hentet fra "Medlemmenes Kjøkkentips - Ingrid Espelid Hovig og Scott Givot"
åh deilig!! pesto er bare så godt.
SvarSlettNoe som og er godt er headeren din, godt for øyet. Den er veldig fin.
God kveld fra BlandetLoft
Takk for kommentaren, det var veldig kjekt å høre ;)
SvarSlett