29. jun. 2011

Kanskje skulle man hatt...

Bildet er lånt av JackW-93
... et eget dyrepoliti i Norge?
I går var jeg og en venninne på tur da vi kom over en stakkarslig hund. Jeg har sett den før og lurt på hvor eieren var. Alt tyder nemlig på at hunden "går tur med seg selv". Har aldri sett hunden på nært hold før, den var et stakkarslig syn. Denne gamle karen hadde tydelig vondt for å stå og gå. Ene øyet så ikke bra ut, og den hadde liggesår (ble vi senere fortalt). Nummerene på halsbåndet førte ikke til noe, og en arbeidskar rett i nærheten fortalte at han hadde sett hunden flere ganger. En annen forbipasserende dame sa at også hun hadde forsøkt kontakte eierene tidligere, men at de ikke brydde seg med å hente hunden. Det var med andre ord "greit" at hunden spaserte langs den trafikkerte veien.

Hva gjør man så når man finner en slik hund? Klapper litt på den og går videre? Irriterer seg over tullete eiere, som sikkert er gamle og ikke klarer ta vare på hunden sin? Ignorere den?
Vi bestemte oss for å ringte den lokale dyrlegen, som ga oss nummeret til politiet, som sendte oss videre til Fant (her i Bergen). Der kom det 2 snille og proffe mennesker, som ville ta seg av saken med å kontakte eierene nærmere og å få gitt hunden den behandling den hadde behov for.
Hunden vil mest sannsynlig sendes tilbake til eierne.

- Anne Therese

1 kommentar:

  1. Tragisk at slike folk skal få lov til å eie dyr.
    Håper virkelig den fine hunden får komme til noen nye mennesker som vet og ta vare på den.

    Stakkars....:´(

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...