31. mai 2011

Oppskrift: havrekjeks med tranebær



Kan tro disse kjeksene gjorde lykke på søndag ettermiddag!
Nybakte havrekjeks smaker helt nydelig med en god kopp te til (eller kaffe for de som drikker det).
Blandingen av tranebær og rosin gir en søt smak med hint av noe syrlig. Nammm...


Til 20 stk. trenger du:
  • 210 g hvetemel
  • 210 g havregryn
  • 145 g smør (romtemperert)
  • 55 g brunt sukker
  • 90 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss sirup
  • 110 g rosiner - opphakket
  • 75 g tranebær - opphakket
  • 1/2 dl vann
  1. Bland alle de tørre ingrediensene. 
  2. Tilsett deretter bær, sirup og vann. 
  3. Rull deigen til 2 avlange pølser (ca.6 cm i diameter). 
  4. Legges i kjøleskapet i 1/2 time. 
  5. Bruk kniv og skjær 1 cm tykke skiver, legg på stekebrett + bakepapir.
  6. Stekes midt i ovnen i ca.15 minutter (forvarm ovnen på 200, skru deretter ned til 175 grader) bruk overvarme. 
  7. Avkjøles på rist.

    2 kommentarer:

    1. Uhhmmmm.....tusind tak for opskriften!
      Jeg er helt overbevist om at de vil falde i god jord her i familien også :-)
      Kærligst Lene

      SvarSlett
    2. Yam! De så knallgode ut! Må definitivt prøves =) Mvh Siv

      SvarSlett

    Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...