28. apr. 2011

Ukens designer (7)

Det er torsdag og jeg står klar med en ny runde av Ukens Designer!

Som nevnt ønsker jeg å fokusere på et nytt segment og presenterer i denne omgang designere som har tekstil til felles (i mangel av et bedre dekkende ord). Hvis du i likhet med meg får lette traumer når assosiasjoner som applikasjon, symaskinsertifikat, lappeteknikk dukker opp, og angst med tanke på trøblete undertråd, slapp bare helt av! Vi skal bare lene oss tilbake og nyte bildene til proffene, som har full kontroll på disse tingene.

Jeg ble veldig sjarmert av tørklesmekkene til fru Edvardsen, du får lese gjennom og se om ikke du finner en favoritt du også. Husk også å klikke innom butikk og blogg nederst i innlegget.

UKENS DESIGNER: Marit Katrine Edvardsen | Marmelade


1. Fortell litt om hvem du er:

Jeg heter Marit Katrine og kommer opprinnelig fra Grimstad. Jeg er gift og har en sønn på ett og et halvt år. Etter en del år i fine Bergen, vender vi til sommeren hjemover til det blide sørland.


2. Hvilken designbakgrunn har du:
Det nærmeste jeg kommer formell utdanning innen design og søm er en S i håndarbeid fra ungdomsskolen. Det er da noe. Ellers er jeg selvlært. Har noen flinke håndverkere i familien, så skapertrangen ligger nok litt i genene. Jeg skulle likevel gjerne hatt formell utdanning. Har stor respekt for de som virkelig satser på sine kreative evner!3. Beskriv den kreative prosessen din:

Det begynner ofte at med at jeg får en idè som et bilde i hodet av et plagg jeg har lyst til å sy. Så tegner jeg litt og tenker på hvordan jeg skal sy det. Jeg prøvesyr og lager mønster, og etter litt dill frem og tilbake blir jeg enten fornøyd, eller så diller jeg enda mer før jeg blir enig med meg selv. Det er egentlig en ganske tidkrevende prosess å bestemme seg!


4. Hvor henter du inspirasjon fra:

Inspirasjon får jeg hele tiden, over alt. Det kan være folk på bussen eller en tegneseriefigur på barne-TV. Jeg blir også ofte inspirert av gamle sybøker.


5. Har du et favorittplagg:

Jeg liker spesielt godt de klærne som har en slags affeksjonsverdi. Ting som minner om noe som folk har et forhold til. Her er tre favoritter:

Gammeldags badedrakt (bilde 1): Et herlig sommerplagg til små gutter og jenter.

Redesignet pappabukse
(bilde 2): Denne buksa sydde jeg til min sønn og den har blitt ei favorittbukse. Det er mannens gamle bukse som er sydd om til ei selebukse.

Heklet Converse (bilde 3): Disse synes jeg er koselig å gi i barselgave. De er gode og varme og veldig anvendelige. Også minner de om ordentlige Converse som jo er en slager. Disse selger jeg også oppskriften til, om andre har lyst til å hekle egne.


6. Lever du av designjobben eller gjør du annet i tillegg?

Jeg jobber stort sett en dag i uka med Marmelade. Sønnen min er fortsatt hjemme om dagene, så blir ikke mye tid til å sy resten av uka. Fra høsten er planen at han skal i barnehage, så da er det store spørsmålet hvor mye jeg skal tørre å satse. 


Ønsker du å se flere produkter eller lese mer om Marmelade? 
Klikk for å besøke butikken og bloggen4 kommentarer:

 1. MarmeladeMarit er kjempedyktig, eg er spesielt svak for fruktsmekkene/buksene! Og dei gammeldagse badedraktene er også kjempeskjønne.

  SvarSlett
 2. Nydelig design, masse fint i butikken! Imponert over folk som er selvlært!

  SvarSlett
 3. Så mykje flott! Kreativt!

  SvarSlett
 4. Bare vent... i morgen kommer enda en flinking! ;)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...