31. mar. 2011

Ukens designer (6)

Dagens designer er nok et epla-funn. Jeg mener å huske at det var bjørnen og kaninen som først fanget blikket mitt. Liker veldig godt uttrykket, som teknikken skaper. Om du ønsker å legge igjen en tilbakemelding på illustrasjonene til Marianne, kan du gjøre det under i kommentarfeltet. Husk ellers på å besøke den inspirerende hjemmesiden hennes!
UKENS DESIGNER:
Marianne Moldskred | Moldskred illustrasjon + design


1. Fortell litt om hvem du er:
Jeg heter Marianne Moldskred, og flyttet i januar tilbake til Norge etter 9 år i England. Nå bor jeg og min mann med utsikt til fjord og fjell i ei bygd på Sunnmøre.2. Hvilken designbakgrunn har du:
Jeg har en bachelorgrad i Illustrasjon og animasjon fra Loughborough University i England, og har siden jeg var ferdig der i 2006 jobbet frilans som illustratør og grafisk designer. Jeg jobbet også en periode som art director for et mindre designbyrå. 
3. Hvordan vil du beskrive den kreative prosessen din:
Alle mine bilder starter i skisseboken. Jeg har alltid med meg en eller flere små skissebøker i vesken, men det er når jeg setter meg ned på kontoret hjemme og arbeider konsentrert i et par timer at jeg kommer frem til de fleste skissene som senere blir til ferdige illustrasjoner. For meg er det viktig å jobbe frem gode ideer, ikke vente på at inspirasjonen skal dukke opp.  

Skissene mine er ofte veldig små og "grove" til å begynne med, og jeg tegner ofte 5-10 versjoner av samme motivet før jeg scanner inn den skissen jeg liker best. Jeg jobber både digitalt og mer tradisjonelt med tørrpastell, men skissene er alltid innom mac'en først. Her rydder jeg bort unødvendige streker, og kan lett justere deler eller proposjoner til jeg er helt fornøyd. Om dette er et bilde som skal tegnes i pastell, skriver jeg ut skissen i riktig størrelse og overfører til pastellark. Om bildet skal være digitalt, jobber jeg videre med det i Illustrator og Photoshop.4. Hvor henter du inspirasjon fra:
Jeg henter mye inspirasjon fra min egen barndom, blandet med fri fantasi og ekstra inspirasjon hentet i bøker og historier jeg hører fra andre.
Ellers liker jeg veldig godt å se hvordan andre kreative jobber. Ikke nødvendigvis hvordan det ferdige resultatet ser ut, men bilder og videoer som viser prosessen er alltid spennende. 5. Har du et favorittmotiv:
Jeg har ikke akkurat et favorittmotiv, men dyr og barn er en gjenganger i mine illustrasjoner.

6. Lever du av design eller gjør du noe annet i tillegg:
Jeg er så heldig at jeg lever av design og illustrasjon.


Besøk Mariannes hjemmeside + blogg + butikk


2 kommentarer:

  1. Nydelig stemning i illustrasjonene! Gøy å høre mer om de kreative prosessene til de ulike designerne!

    SvarSlett
  2. kjempefine ting hun lager! Og så gøy å få vite noe om prosessen da :-)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...