13. des. 2010

Dagens tips: Lussekatter!

 Denne oppskriften rekker til omlag 30 stk.

  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 g safran/ gurkemeie
  • 75 g gjær 
  • rosiner
  1. Smelt smøret i en kjele og bland i melk – fingervarmt.  
  2. Løs opp gjær og bland i væsken, deretter piskes egg og sukker. 
  3. Til slutt blander du inn salt, safran og mesteparten av melet. Elt godt! 
  4. Dekk til og la heve til dobbel størrelse (ca. 45 minutter). 
  5. Elt deigen nok en gang og del den opp. 
  6. Trill lange fingertykke pølser som formes til S-form eller 8-tall. 
  7. Dekk til og la heve på plate i 30 min. pensle med egg. Bruk rosin som pynt (hvis du har latt rosinene ligge i vannbad blir de ikke forbrente under steking!) 
  8. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca.10 min (til de er fin og gyldne). Avkjøles på rist.

3 kommentarer:

  1. Heisann Frk Fjong:)
    Så fin blogg du har!Jeg slenger meg på og følger deg videre jeg:)
    Lekre lussekatter....
    Ha en finfin kveld, hilsen fra Andregasellen:)

    SvarSlett
  2. Mmmm- liker Lussekatter veldig godt, men fikk dessverre ikke bakt dem til i dag. Men jeg får heller nyte gleden av å lese om dem på bloggen din ;-) Det er bra det og..

    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  3. Jeg har en liten innrømmelse å komme med... Jeg fikk ikke bakt noen selv i år. Håper å få gjort det neste år (men det samme sa jeg i fjor også *rødme*)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...