Denne oppskriften rekker til omlag 30 stk.
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 150 g smør
- 5 dl melk
- 1 kg hvetemel
- 1 ts salt
- 1 g safran/ gurkemeie
- 75 g gjær
- rosiner
- Smelt smøret i en kjele og bland i melk – fingervarmt.
- Løs opp gjær og bland i væsken, deretter piskes egg og sukker.
- Til slutt blander du inn salt, safran og mesteparten av melet. Elt godt!
- Dekk til og la heve til dobbel størrelse (ca. 45 minutter).
- Elt deigen nok en gang og del den opp.
- Trill lange fingertykke pølser som formes til S-form eller 8-tall.
- Dekk til og la heve på plate i 30 min. pensle med egg. Bruk rosin som pynt (hvis du har latt rosinene ligge i vannbad blir de ikke forbrente under steking!)
- Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca.10 min (til de er fin og gyldne). Avkjøles på rist.
Heisann Frk Fjong:)
SvarSlettSå fin blogg du har!Jeg slenger meg på og følger deg videre jeg:)
Lekre lussekatter....
Ha en finfin kveld, hilsen fra Andregasellen:)
Mmmm- liker Lussekatter veldig godt, men fikk dessverre ikke bakt dem til i dag. Men jeg får heller nyte gleden av å lese om dem på bloggen din ;-) Det er bra det og..
SvarSlettHa en fin kveld!
Jeg har en liten innrømmelse å komme med... Jeg fikk ikke bakt noen selv i år. Håper å få gjort det neste år (men det samme sa jeg i fjor også *rødme*)
SvarSlett