20. des. 2010

Dagens tips: kjøp en solidarisk gave!

Hvorfor ikke gjøre en god gjerning i disse førjulstider?
Det finnes mange solidariske/ symbolske julegaver, bruk 5 minutter og finn noen du kan tenke deg å støtte...? Lister like godt opp rubb og stubb:

 1. Kirkens nødhjelps Gaver som forandrer verden har gaver for enhver smak.Gaver: Alt fra de sedvanlige geitene til solcellepaneler, kondomer, symaskiner og skolemateriell. I år kan også olivenolje, Fairtrade sjokolade og Fairtrade kaffe følge med den symbolske gaven.

 2. Gi med hjertet støtter Røde Kors sitt arbeid. Gaver: Myggnett, skolemateriell, såkorn og livsviktig nødhjelp. I tillegg har de handlenett, julepynt, julekort, smykke, krus, T-skjorter og et “snille barn”-diplom til inntekt for deres arbeid.

 3. Care hjelper kvinner gjennom låne- og sparegrupper og mødrehelse. Care jobber med kvinnerettigheter og mot vold mot kvinner. Gaver: En perlehøne gir viktig inntekt til hele familien. En aksje i CAREs mikrofinansprosjekt gir flere kvinner sjansen til å skape en bedre fremtid for seg og sine. Med starthjelppakken følger det et armebånd laget av kvinner i Mali.

 4. Redd barna Gaver: Gavekort til inntekt for Redd Barnas arbeid, valgfritt beløp, armbånd, spesialdesignet for Redd Barna, bøker av Ragde, Lindell og Nærum og handlenett.

 5. Symbolske gaver bidrar til Norsk folkehjelps arbeid. Gaver: Tren en minehund, rydd en fotballbane, sikre en skolevei, utdann en sykepleier, fjern en klasebombe.

 6. Gaver fra Vierlike.no bidrar til spleiselaget for "Nkosi's Haven" - et hjem i Johannesburg for mødre med HIV eller AIDS og deres barn. Gaver: Vierlike.no har mange gaver i prisspennet 25 til 900 kroner. For 25 kroner får en elev fersk frukt og grønnsaker i en uke, for 900 kroner sørger to for to måneders skolegang for en barneskoleelev.

 7. Verdensgaver.no støtter Unicefs arbeid. Gaver: En bestemor til barn som har mistet foreldrene i AIDS i Malawi eller Kenya, rent drikkevann, vaksiner, skolegang, livreddende hjelp, med mere.

 8. God’s Golden Acre Norge (GGA) jobber med Sør-Afrikanske barn som har mistet foreldrene i HIV/AIDS. GGA drives av frivillige, så gavene går uavkortet til deres arbeid med foreldreløse barn. Gaver: Fotball, fotballsko, HIV-medisiner, skoleuniform, skolegang og nødhjelpsrasjoner støtter GGAs arbeid.

 9. Gaver med mening hjelper Flyktningehjelpens arbeid for mennesker på flukt. Gaver: Geiter, kjøkkenutstyr, skolepult, høner, jordbruksredskaper, T-skjorter, julepynt, kosedyr, m.m.
 10. Blå gaver hjelper Blå Kors i sitt arbeide for mennesker som er avhengige av alkohol eller annen rusavhengighet og deres nærmeste. Gaver: Hjelp et barn: gi bort den viktige telefonsamtalen (hjelpetelefonen for barn i Norge med bamsen Trygg), en tryggere oppvekst, gode sommerminner - en ferie i rusfrie omgivelser. Du kan også kjøpe brettspill, julekort, julepynt, CD og T-skjorter til inntekt for Blå Kors sitt arbeid.

 11. Støtten til SOS-barnebyer bidrar til å gi barn et hjem, en utdanning og en trygg fremtid.Gaver: Gavekort på valgfritt beløp, SOS-fadderskap
 12. Give me 5 støtter Plan Norges arbeid for fattige barn i Senegal. Gaver: symbolsk gave til valgfritt beløp, en perlevenn, juletrepynt og armbånd bidrar til at barn får vaksiner, medisiner, rent vann og annen verdifull oppfølging.

 13. Levebrød hjelper Strømmestiftelsen i deres arbeid mot fattigdom. Gaver: Gjør ei jente til sjef i eget liv, gi et lån til en gründer i slummen, kjøp et flomhus, lær et barn å lese og skrive på sitt eget språk, kjøp en flink lærer, m.m. Levebrød har også julekort, vesker og masker.

 14. Gir du et gaverkort fra Dyrevernalliansen, kjøper du dyrene fri fra dyreforsøk, industrilandbruk, pelsdyroppdrett eller vanskjøtsel! Gaver: Fri en kanin eller en rotte fra dyreforsøk, hjelp revevalper eller mink bort fra et liv i bur eller gi smågriser til et bedre liv i landbruket.

 15. Regnskogfondets Gaver med mening støtter organisasjonens viktige arbeid for å bevare den verdifulle urskogen i tropiske strøk. Gaver: Gjør en venn til regnskogvokter, fotobøker, romaner av Gert Nygårdshaug (en sann regnskogvenn), julekort.

 16. Naturvernforbundet Gaver: Et varmt klasserom til barn i Tadsjikistan, solkoker til kvinner i Togo, en symbolsk torsk verner mot overfiske og snø til jul bidrar til klimaarbeidet. Du kan også kjøpe mer håndfaste saker: Fairtrade sjokolade, kalendere, plakater, barnefilm om selen Selmer, byggesett med fuglekasser og fuglesang-CD.

 17. En gave til Utviklingsfondet gjør bønder i Afrika, Amerika og Latin-Amerika mer rustet til å møte ekstremvær som en følge av klimaendringene. Gaver: Mange gaver i forskjellige priskategorier: matpakke, vannkanner, eventyrskog, vannpumpe, eseltransport, med mere.

 18. WWF Gaver: Gavekort til inntekt for WWFs arbeid med klima, mot oljeboring i Lofoten, redde dyreliv i Masai Mara og Serengeti, Koseutgaver av verdens truede arter, T-skjorter med miljøbudskap, med mere.

 19. Gaver fra Norsk Nødhjelp bidrar til Norsk Nødhjelps arbeid i Romania, Albania, Kenya og Tanzania. Gaver: Gi en ku eller en kalv til en fattig familie. Med på kjøpet får du et kort illustrert av kunstneren Anders Kaardahl.

 20. Fremtiden i våre henders (FIVH) julegaver bidrar til arbeidet med utslippsreduserende tiltak. FIVH oppfordrer også til å gi opplevelser i gave. Gaver: Gavekort som kompenserer for klimagassutslipp og Grønne gavekort med 50 gavetips om opplevelser og tjenester.

  3 kommentarer:

  1. viktig, viktig, Vi har alle våre "hjertebarn" i denne sammenhengen :)
   god jul

   SvarSlett
  2. Eg skriv under på dette tipset. Du har laga ei lang liste - mange fleire enn eg visste om. Brabra!

   SvarSlett
  3. Jeg ble litt overrasket selv over hvor mange som fantes. Jeg har tidligere kjøpt både Minigris og Geiter.
   Min bror liker ikke å få julegaver, så da er det veldig kjekt å kunne gi en solidarisk gave til ham istedet;)

   SvarSlett

  Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

  LinkWithin

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...