Etter en heftig bakeøkt sammen med venner, har vært så heldig å kunne fylle fryseren min med deilige skillingsboller, rundstykker og rugbrød! Siden vi bare har en bitteliten fryser måtte noe vike for å få plass til all herligheten. Dermed dukket ripsbærene fra i fjor opp, de har stått i kjøleskapet og tint natten over. Min første innskytelse var å lage ripssaft, men jeg har ingen flasker for hånden, så det blir ripsgele i stedet (har skapet fullt av syltetøyglass).
Oppskrift på ripsgele:
  • 1 kg rips
  • 2-3 dl vann
  • 1 kg sukker pr.liter saft.
  1. Vannet skal dekke bærene i kjelen, det hele kokes opp og koker på svak varme i ca. 20 minutter (til bærene har falt sammen).
  2. Siles gjennom saftpose (4-6 timer).
  3. Saften skal deretter kokes opp på nytt
  4. Tilsett oppmålt mengde sukker og kok videre i ca. 10 min. Evt. røres konserveringsmiddel inn på slutten av koketiden.
  5. Geleen helles over på rengjorte glass og dekkes til med kjøkkenhåndkle.
  6. Skru på tette lokk når geleen er helt kald.