Man må sette av litt tid til disse brødene, da det er en del hevinger underveis.
1 økt:
- 4 dl kokende vann
- 200 g hel rug *
- 100 g sesamfrø **
- 100 g linfrø **
- 100 g solsikkefrø
- Legges i kokende vann og kjøles ned (tar ca. 2 timer) - blandingen skal bli skikkelig seig. Et tips kan være å koke rugen for seg selv i 1/2 time, for å unngå tannvondt når brødet skal fortæres.
- 1 l vann (30 grader)
- 1,1 kg hvetemel
- 125 g rugmel
- 125 g sammalt rug, fin
- 40 g havsalt
- 25 g gjør
- Begynn med vann og gjær, deretter salt og mel.
- bland i korn/ frø fra økt 1.
- Har du kjøkkenmaskin er det absolutt å anbefale, eltes i 10 minutter.
- La deigen heve i minst 1,5 timer før man deler deigen i 4 deler og lar emnene heve i ytterligere 30 min.
- Formes til brød (skal ikke i brødform) og dryss sesamfrø etc. på toppen.
- Heves til dobbel størrelse.
- Stekes 2 og 2 i langpanne, 220 grader i 30-45 min. Avkjøles på rist.
Brøene er super til frokost og lunsj – fine å fryse er dem også.
* fås kjøpt hos f.eks Kinsarvik ** fås kjøpt hos f.eks Ica (I ♥ Eco)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)