15. apr. 2010

4-kornbrød (4 stk.)

Det kan være et herk å få tak i alle ingrediensene til oppskriften, men har man først handlet inn så har man til flere bakeøkter.
Man må sette av litt tid til disse brødene, da det er en del hevinger underveis.

1 økt:
  • 4 dl kokende vann
  • 200 g hel rug *
  • 100 g sesamfrø **
  • 100 g linfrø **
  • 100 g solsikkefrø
  1. Legges i kokende vann og kjøles ned (tar ca. 2 timer) - blandingen skal bli skikkelig seig. Et tips kan være å koke rugen for seg selv i 1/2 time, for å unngå tannvondt når brødet skal fortæres.
2 økt:
  • 1 l vann (30 grader)
  • 1,1 kg hvetemel
  • 125 g rugmel
  • 125 g sammalt rug, fin
  • 40 g havsalt
  • 25 g gjør
  1. Begynn med vann og gjær, deretter salt og mel.
  2. bland i korn/ frø fra økt 1.
  3. Har du kjøkkenmaskin er det absolutt å anbefale, eltes i 10 minutter.
  4. La deigen heve i minst 1,5 timer før man deler deigen i 4 deler og lar emnene heve i ytterligere 30 min.
  5. Formes til brød (skal ikke i brødform) og dryss sesamfrø etc. på toppen.
  6. Heves til dobbel størrelse.
  7. Stekes 2 og 2 i langpanne, 220 grader i 30-45 min.  Avkjøles på rist.
Det kan være lurt å sette av god tid til slik brødbaking som dette (selv begynte jeg i åttetiden en kveld – og var ikke ferdig før midnatt…)
Brøene er super til frokost og lunsj – fine å fryse er dem også.
* fås kjøpt hos f.eks Kinsarvik    ** fås kjøpt hos f.eks Ica (I ♥ Eco)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...