28. feb. 2012

Adieu mademoiselle


Aftenposten skriver at "ugifte franske kvinner skal heretter slippe å bli kalt frøken. Tittelen mademoiselle avskaffes i alle offisielle dokumenter".

Statsministeren har beordret dette og viser forståelse for argumentene fra feminister som mener at tittelen "har et lett nedlatende preg, og kan forstås som en antydning om at ugifte kvinner er mindre modne enn de gifte".

Selv synes jeg titler som Frøken og Herr er så flotte. Kanskje nettopp fordi at vi ikke har det i dagligtalen. Savner imidlertid en tittel som sier noe om menn som er ugifte, det kunne vi da hatt - eller finnes det kanskje (unge mann) ?

Skal jeg fortelle en  h e m m e l i g h e t ? Når jeg bestiller abonnement på blader fra utlandet, sørger jeg alltid for å krysse av for en tittel. Hehe, så på et av bladene blir jeg titulert som "Professor" - jeg synes det er helt fantastisk ;)


- Anne Therese

2 kommentarer:

  1. Fra gammelt av ble jo ugifte menn benevnt som "ungkarl" mens kvinner ble benevnt som "piker". Og vi har jo "ungkar" i dagligtalen, men forstår godt hva du mener.

    SvarSlett
  2. Se der ja! Der var du! :) Koselig, med et lite livstegn Frk. Fjong!
    Klem fra fru Stenersen (eller Johansen, som min mann heter...) ;)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...