6. mar. 2011

Fastelavn!

Juhuu! I år er jeg endelig forberedt! Så litt senere står boller på menyen - og fastelavnsris!

Takk for alle fine tilbakemeldinger jeg har fått i det siste! Moro å se at så mange har lyst å være med på min give away. Det er fremdeles mulig å være med, om du ønsker et signert trykk av Mariann Doherty.

Ønsker dere alle en riktig god søndag, måtte det bli mange gode boller på deg også ;)

Oppskrift på 12 boller:
  • 100 g smør
  • 3 ½ dl helmelk eller lettmelk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 l hvetemel
  • 1 stk egg (til pensling)
 
Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca 7 - 15 minutter. Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

2 kommentarer:

  1. Et herlig bilde! Håper du har kost deg med boller og søndag:-)

    Klem,Elin

    SvarSlett
  2. Takk Elin!

    Det ble jo mange flere boller enn det som var oppgitt i oppskriften. Så her var det storslagen fest:) Til og med hatt en liten bolle til frokost, LYKKE!

    Ü

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...