24. feb. 2011

Ukens designer (1)

Det er torsdag, kreativ torsdag. En perfekt dag å starte opp den nye tråden på! Mitt mål er å forsøke å publisere en ny (grafisk) designer hver torsdag framover. Det har kommet inn et par tips, men jeg oppfordrer flere til å si "Hei, her er jeg - se hva jeg lager!" (janteloven fysj, vekk!)


Første kvinne ut er fra Danmark. Jeg kom over illustrasjonene hennes på norske epla og ble umiddelbart fascinert av den snurrige lille mannen med bart, som har kledd seg ut i bjørnedrakt. Fantasifullt! Link til butikken hennes finner du nederst i innlegget, så husk å klikke innom!


    UKENS DESIGNER: Mariann Doherty | going Danish

Fortell litt om hvem du er:
Jeg er 42 år og bor i Danmark med min mand og 2 døtre på et gammelt nedlagt mejeri på landet. Jeg har min arbejdsplads derhjemme, hvilket passer mig rigtig godt. Her er fred og ro til fordybelse og masser af plads til mine kreative roderier. Og så kan jeg være meget sammen med mine børn.


Hvilken designbakgrunn har du:
Jeg er uddannet dekoratør og visuel merchandiser og har arbejdet med opgaver indenfor vinduesdekoration, butiksindretning og styling af produkter til bl.a fotooptagelser. Derudover har jeg taget nogle længerevarende kurser i frihåndstegning og forskellige grafiske tegneprogrammer.Hvilke medier arbeider du (helst) med:
Når jeg vil lave en ny illustration, starter jeg næsten altid med en masse tuschtegninger(blekk) på papir. Jeg tegner mange og smider også mange ud. De bedste af dem bliver scannet ind i et tegneprogram og så arbejder jeg her videre på dem, tegner måske mere til og lægger farver og mønstre på. Det er en proces jeg godt kan lide og mange gange ved jeg ikke hvordan det ender.
Den lille visuelle historie kan ændre sig løbende og være længe undervejs. Motiverne trykker jeg på akvarelpair - det giver nogle fantastiske farver og en helt speciel overflade struktur. Ellers maler jeg gerne med gouachefarver og jeg elsker at skære i træ og linolium og lave tryk på stof og papir. Det kræver stor tålmodighed og man har kun en chance.
Hvem/ hva inspirerer deg:
Jeg får inspiration fra gamle bøger, magasiner, fra naturen, fra andre der maler og tegner og faktisk også meget fra mine børns tegninger. De har tit en helt unik skæv vinkel som mange voksne ikke har, når de tegner. En sjov skæv hale på en kat eller øjne der er alt for store o.s.v

Har du noen favorittmotiv:
Jeg er meget selvkritisk men hvis det er mine egne motiver må det blive "Friends" og "In need of a balloon". Jeg kan specielt godt lide sødmen og humoren i dem og mine kunder melder ofte tilbage at de bliver glade af at kigge på dem.


going Danish sin butikk


----

This is the danish designer Mariann Doherty.
You can visit her norwegian store
here or her danish store here.
Please use Google translator for reading the rest of the interview, and please note that this interview is in danish (not norwegian).
Thank you!

3 kommentarer:

 1. Hurra for at ukens designer er i gang! Veldig bra tiltak frk. Fjong. Og for en pangstart! Mariann er virkelig dyktig :-)

  Jeg har laget en link til ukens designer fra siden min, frk. fjong, men får bare til å linke til et spesifikt "ukens designer"(f.eks. dette innlegget) , ikke slik at linken alltid går til det nyeste "ukens designer". Vet du hva jeg skal gjøre?

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha frk. Fauna!
  Det kjennes fint å være i gang ;)

  Linken fungerer vel egentlig kun som en knapp (eller bilde i dette tilfellet) som linker tilbake til siden min. Jeg kan ta å se om jeg heller kan få den til å sile ut akkurat "ukens design" og vise disse, det var det du mente sant?

  I såfall blir det ny kode. Gir deg en lyd når tingene er på plass ;)

  SvarSlett
 3. Ja, nå går det bra med koden :-) Flott!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...