25. jan. 2011

Moomin


Jeg var innom Fretex forleden og kom over disse barnebøkene fra 1962; "Fortellinger og fabler" og "Vi leser eventyr". Synes slike gamle bøker er så stilige! Fant mange kjente småhistorier  her (kanskje man heller burde kalle det utdrag) og rett som det var dukket lille Mummitrollet opp. Hvis du er glad i Mummitrollet vil du sikkert like denne siden her.

----
Salvation Army finding #1: "Tales and Fables" and "Fairytales". I adore those old books from the 1960's. One of them contained a story about Tove Jansson's Moomin. If you like Moomin, I think you will find this page useful.

4 kommentarer:

 1. God kveld frøken :-)
  Takk for dymo-tips, jeg må nok kjøpe nye bånd til den for de jeg fikk sitter ikke fast på papir en gang, så de er nok utgått på dato.

  Og de sandkakeformene du spurte om, ja, det er servietter. Servietter kan virkelig brukes til mye - og sandkakeformer også som du sier =)

  Fine bøker du viser fram! Jeg ELSKER gamle barnebøker, og har en etterhvert fin samling! Ble litt nysgjerrig på hvorfor du understreker at det er offset-trykk siden de fleste bøker er trykt slik. Sikter du til en mer spesifikk metode? Siden det var så rene fargeflater kanskje man kan tenke silketrykk?

  Hilsen en grafisk nerd :D

  SvarSlett
 2. Herleg med gamle barnebøker!

  SvarSlett
 3. -> Frk. Fosli:
  Du har selvfølgelig helt rett. Jeg undrer litt på hva jeg selv mente, tror det har gått litt fort i svingen. Jeg tenkte i utgangspunktet ikke på trykkteknikk i print, men teknikken som er brukt på illustrasjonene. Tror det var litografi jeg tenkte på (om ikke det er det som er brukt i f.eks "Så rart" av Inger Hagerup?)

  SvarSlett
 4. Hei frøken Fjong,
  takk for hilsen hos meg. Disse bøkene husker jeg, og de står enda hos foreldrene mine. Jeg var veldig glad i å bl lest for, og da jeg klikket inn på linken om Mumi fikk jeg den gode følelsen igjen. Tove Jansons stemme minte meg om den finske dama på biblioteket som leste for oss hver fredag. For en koselig tid. Høytlesing for barn er viktig. Jeg ble selv veldig glad i å lese og skrive av det. Men det gikk dessverre litt over på videregående, da alt ble et mas.

  Fin blogg. Jeg liker det enkle jeg, og synes grå prikker er fint. Farger kan du jo ha på bildene du legger ut. Blir fort mye for øyet.

  Fin helg til deg, hyggelig bekjentskap dette. Ser vi begge liker yoga...

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...