Mormors Pepperkaker:
250 g smør
2,5 dl brunt sukker
1 dl sirup
-------
-------
25 g mandler
50 g rosiner
-------
1/2 ss malt nellik
1 ss malt kanel
-------
1/2 ss natron helles i 2 ss vann
500 g hvetemel Smør, sukker og sirup smeltes i en kjele.
Mandlene skåldes og finhakkes sammen med rosinene, blandes med smørblandingen.
Bland krydder og ha oppi smørblanding.
Hell oppi ferdigblandet natron og hvetemel.
(Egentlig skal deigen formes til to store pølser, som rulles inn i plastfolie. Dagen etter er det bare å skjære opp deigen i tynne skiver.)
Deigen står i kjøleskapet til neste dag, anbefaler å ta den ut en god time før du tenker å bake.
Stekes på usmurt plate, midt i ovnen. 150 grader i 25 minutter. Avkjøles på rist.
Mandlene skåldes og finhakkes sammen med rosinene, blandes med smørblandingen.
Bland krydder og ha oppi smørblanding.
Hell oppi ferdigblandet natron og hvetemel.
(Egentlig skal deigen formes til to store pølser, som rulles inn i plastfolie. Dagen etter er det bare å skjære opp deigen i tynne skiver.)
Deigen står i kjøleskapet til neste dag, anbefaler å ta den ut en god time før du tenker å bake.
Stekes på usmurt plate, midt i ovnen. 150 grader i 25 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)