Dette er en krysning mellom skillingsboller og prinsessekake. For noen saftige og gode lekkerbisker!
GRUNNDEIG:
- 100 g smør
- 2,5 dl lettmelk
- 1/2 pakke gjær
- 1 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt (kan fint sløyfes)
- 500 g hvetemel
- Smelt smør, tilsett melk - fingervarmt.
- Smuldre gjær og tilsett væsken.
- Rør inn sukker, kardemomme (salt) og mesteparten av melet.
- Eltes godt til myk og smidig deig.
- La deigen heve under plast i minst 1 time (eller bruk 50 g gjær og la den heve i 1/2 time)
OPPSKRIFT PÅ FANTASTISKE BOLLER (20 STK.)
- 1 porsjon Grunndeig
- 1 sammenpisket egg til pensling
- evt. amerikanske muffinsformer (store)
- vaniljekrem
- rosiner (for å unngå at disse blir svidd, legg dem i vann i minst 1/2 time før de skal anvendes!)
- kanel
- sukker
- Kjevle deigen utover i et rektangel på ca. 20 x 40 cm.
- Klem ut en lang "stripe" med vaniljekrem, bruk slikkepott til å fordele utover. Unngå kantene.
- Dryss utover rosiner, kanel og sukker.
- Rull deigen sammen til en lang pølse.
- Skjær ca. 2 cm tykke skiver, legges oppi muffinsformene.
- Pensles med egg
- Avslutt med et ekstra dryss med sukker på toppen.
- Etterheves på et lunt sted (*)
- Stekes midt i ovnen på 220 C i ca. 12 minutter.
(*) Tidsbesparende alternativ til etterheveing:
Forvarm ovnen til 100 C - sett bollene inn i ovnen og stek i 3 minutter. Ta bollene ut og la dem hvile seg mens ovnen varmes til 220 C - stek bollene i ytterligere 6-8 minutter.
hehe husker jeg hadde en enorm appetitt på bakevarer;P
SvarSlettDe så foressten kjempegode ut, må nesten prøve å lage de der kjenner jeg:D
SvarSlettSkillingsboller har definitivt vært en favoritt hos meg :) Har hatt DET lageret i fryseren, som jeg har levd på i noen gode uker. Disse her er utrolig saftige og gode, så om du har tid gjør du lurt i å prøve oppskriften!
SvarSlett