3. jul. 2010

Hjemmelaget sjokolade

Ingenting slår hjemmelagde gaver! Det er koselig å lage og veldig kjekt å gi bort. Litt klissete å lage, men veldig herlig å smake...

Til 15 sjokoladehjerter trenger du :
 • 200 g. sjokolade (mørk eller lys, du bestemmer)
 • Silikonform
 • Det du måtte ha for hånden av "tilsetninger" f.eks valnøtter, Blød Nougat (fra Odense), rørsukker, kanel etc.
 1. Sjokoladen smeltes i vannbad. Jeg hadde kun mørk sjokolade for hånden og ønsket å gjøre den litt søtere, helte i 2-3 spiseskjeer med rørsukker og en god dæsj med kanel. 
 2. Når alt er smeltet bruker man enkelt og greit en teskje til å dosere røren oppi hjerteformene. 
 3. Hvis man har fylt formen helt til randen kan det være greit å bruke en bakeskrape og dra over, slik at bunnen blir jevn og glatt.
 4. Avkjøles i en sval vinduskarm. (Hvis man kjøler sjokoladen ned i f.eks kjøleskap er det fort gjort at sjokoladen blir misfarget.)
 5. Pakkes inn i cellofanpapir, pyntes med bånd og legges i en fin eske eller skål.
Tips: hvis man har tenkt å lage mange ulike varianter kan det være greit å helle litt av valgte tilsetning i bunnen (som blir toppen etter at de tas ut av formen) slik at det er enklere å skille dem fra hverandre.

Jeg har forresten funnet en fin side som heter Smaken av sjokolade, de har mengder av sjokoladeoppskrifter. I morgen tenker jeg å prøve meg på denne; brownies med hvit sjokolade og mandler.

God helg!

P.s: Hvis man ønsker å lage sjokolade helt fra bunnen (smelte og blande kakaomasse, smør og søtning) kan man bestille varer fra Økosjokolade.

2 kommentarer:

 1. Det så jo helt fantastisk ut! Spørs om ikke sjokomaking blir et passende prosjekt for morgendagen.

  SvarSlett
 2. Hjemmelaget er best!
  Enkleste er selvfølgelig å smelte sjokolade man kjøper i butikken, men om man ønsker å gjøre "fra bunnen av" varianten kan man kjøpe basisingredienser hos f.eks Reindyrka i Bergen.

  Lykke til!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...