Til 15 sjokoladehjerter trenger du :
- 200 g. sjokolade (mørk eller lys, du bestemmer)
- Silikonform
- Det du måtte ha for hånden av "tilsetninger" f.eks valnøtter, Blød Nougat (fra Odense), rørsukker, kanel etc.
- Sjokoladen smeltes i vannbad. Jeg hadde kun mørk sjokolade for hånden og ønsket å gjøre den litt søtere, helte i 2-3 spiseskjeer med rørsukker og en god dæsj med kanel.
- Når alt er smeltet bruker man enkelt og greit en teskje til å dosere røren oppi hjerteformene.
- Hvis man har fylt formen helt til randen kan det være greit å bruke en bakeskrape og dra over, slik at bunnen blir jevn og glatt.
- Avkjøles i en sval vinduskarm. (Hvis man kjøler sjokoladen ned i f.eks kjøleskap er det fort gjort at sjokoladen blir misfarget.)
- Pakkes inn i cellofanpapir, pyntes med bånd og legges i en fin eske eller skål.
Jeg har forresten funnet en fin side som heter Smaken av sjokolade, de har mengder av sjokoladeoppskrifter. I morgen tenker jeg å prøve meg på denne; brownies med hvit sjokolade og mandler.
God helg!
P.s: Hvis man ønsker å lage sjokolade helt fra bunnen (smelte og blande kakaomasse, smør og søtning) kan man bestille varer fra Økosjokolade.
Det så jo helt fantastisk ut! Spørs om ikke sjokomaking blir et passende prosjekt for morgendagen.
SvarSlettHjemmelaget er best!
SvarSlettEnkleste er selvfølgelig å smelte sjokolade man kjøper i butikken, men om man ønsker å gjøre "fra bunnen av" varianten kan man kjøpe basisingredienser hos f.eks Reindyrka i Bergen.
Lykke til!