23. apr. 2010

Hagegnomer, te og stevia!

Kattegress
Hagegnomen fikk jeg til bursdagen min i fjor av min gode venninne Marie (aka Mumilein). Han dukket opp med dobbelt lårhalsbrudd etter en strabasiøs ferd i postsystemet. Her poserer han sammen med kattegresset.


Vannkannen jeg kjøpte på loppis fungerer ypperlig til te. Her med “Dream of Jamaica”.
Fredag og trøtt-i-trynet-dag. Har sittet foran dataskjermen i timesvis i håp om å få ned noen glupe setninger om css. Jeg er ikke helt inspirert. Sitter og ser ut av kjøkkenvinduet, hører suset fra furutrærne og irriterer meg over den tomme fuglemateren, som skulle vært full av solsikkefrø og små grønne pippipper. Jeg har drukket te, mengder av rød te, med “sumarhonning” i, nyinnkjøpt fra Bondens Marked. Gråhvite skyer fyker over himmelen og akkurat nå skinner solen, i sted var det haggelbyger og snø. Er glad for at jeg har ventet med å beskjære rosene (dét hørtes veldig voksent ut – kanskje til og med litt pensjonist ut) og de stakkars små staudene som jeg kjøpte i forgårs står fremdeles og venter på å komme ned i jorden. Er superfornøyd med det nye “pottebordet” som jeg kjøpte forleden. Skal få ut et bilde av det en annen dag.
Jeg har bestilt Stevia-frø i dag! Som flere sikkert vet så er den naturlige sukkerplanten, som er 200 ganger søtere enn vanlig sukker og som inneholder 0 kalorier + har en glykemisk indeks på null, forbudt i bl.a. Norge og USA. Sterke markedskrefter ønsker nok ikke en plante som kan konkurrere med sukkerindustrien. Les artikkel her + innslag fra Schrödingers Katt her. Vel, jeg skal nå ihvertfall dyrke mine egne steviaplanter og så kan jeg bruke bladene enten i te, eller lage avkok av dem. Gleder meg

1 kommentar:

  1. Hei, jeg kommenterer gjerne, og jeg har smakt Stevia, utrolig søt. Jeg har også kjøpt frø men det har ikke lykkes å få frem en plante. Spennende å se om du får det til.
    Hører gjerne fra deg om du lykkes.

    Ha en strålende søndag.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...